НОВИНИ

Ген. Румен Радев: Поддръжката на съвременен изтребител е сложно нещо

Главнокомандващият ВВС ген. майор Румен Радев заяви, че е останал във ВСС, за да се бори за хората, които работят там, които заслужават по-добри условия, по-добра техника. Това означава въздушен суверенитет и гаранция за националната сигурност на България, каза ген.майор Радев.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
09:44, 06.05.2016
5168
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Поддръжката на един изтребител е страшно сложно нещо, той е съставен от много сложни системи, агрегати, които изискват сериозна техническа експертиза как точно да се поддържат.

След като на срещата на НАТО се взе решение за прекратяване на зависимостта от Русия в цялата военна област, начинът това да стане е доставка на нови самолети, доставка на цялото наземно оборудване, изграждане на нова инфраструктура, обучение на летците. Това ще се случи може би след 5 години, каза още главнокомандващият ВВС ген. майор Румен Радев.

Той поздрави всички пилоти, които работят при нелеки условия, но имат воля, твърдост, мъжество и устрем. "Тези мъже носят в сърцето си бойния дух на поколения българи, които бранеха България и от които трепереше всеки враг, дръзнал да наруши пределите на нашата родина", каза още ген.майор Радев.

Вижте още от разговора във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В памет на генерал Жостов
В памет на генерал Жостов
В прегръдките на Спорадите
В прегръдките на Спорадите