НОВИНИ

Ген. Съби Събев би приел да е кандидат-президент на Реформаторския блок

Ген. Съби Събев би приел да е кандидат-президент, ако Реформаторският блок го издигне. Това каза той пред журналисти след като беше изслушан от Изпълнителния съвет на блока. Според ген. Събев президентът трябва да работи за единението на нацията.

bnt avatar logo
от БТА
16:20, 16.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
ген съби събев приел кандидат президент реформаторския блок

Попитан за "генералската мода" на тези избори, той заяви, че генералите са български граждани със своите права и не бива да се търси сензация в номинирането им за кандидати за президентския пост. Някои казват, че това е може би поради липса на политическо лидерство в партиите, коментира ген. Събев. Според него обаче е добър знак, че се търсят кандидати и сред "запасното войнство", тъй като там има сериозна експертиза и опит за заемане на висши държавни постове.

Помолен за коментар на оставката на командира на Военновъздушните сили /ВВС/ ген. Румен Радев, ген. Събев заяви, че се е учудил от това решение, тъй като според него е имал добри изгледи за кариера. "Има едно правило - капитанът последен напуска кораба. ВВС не са катастрофирали напълно, за да напуска той кораба. Тепърва започват сериозните усилия и инвестициите в модернизацията на ВВС", коментира още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Реформаторския блок искат изслушване на министър Бъчварова в НС
От Реформаторския блок искат изслушване на министър Бъчварова в НС
Полицията задържа над 150 бежанци в София
Полицията задържа над 150 бежанци в София