COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Генералният директор на БНР определи ситуацията в радиото като тревожна

Продължава напрежението в Българското национално радио. Днес генералният директор на медията Светослав Костов определи ситуацията като тревожна. В позиция той посочва, че радиото е подложено на атака, която създава условия за противопоставяне на хората вътре и уронва авторитета му. Изявлението идва дни, след като от редколегията поискаха оставката на Костов. Съветът за електронни медии трябва да обсъди искането на заседание в петък.

от БНТ
17:25, 24.09.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Генералният директор на БНР заявява, че ще търси отговорност от всички, които са се упражнявали върху името, достойнство и професионалните му качества. Според него няколко човека използват СЕМ за проводник на лични интереси, клевети и недоказани твърдения.

Костов отново заяви, че не е налагал цензура в програма "Хоризонт", не е упражнявал контрол върху словото и публичното общуване, и ще направи всичко, за да запази независимостта и свободата, които носят журналистите в БНР.

На фона на позицията на Светослав Костов, от Асоциацията на европейските журналисти разпространиха информация за подготвян протест в четвъртък срещу цензурата, и на жива верига до телевизионната кула. От ГЕРБ внесоха проекторешение Сметната палата да извърши финансова проверка на БНР за периода от януари 2017 г. до септември 2019 г.

Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов обсъди по телефона с Макрон обстановката в Сирия
Премиерът Борисов обсъди по телефона с Макрон обстановката в Сирия
Променливо време ни очаква днес
Променливо време ни очаква днес