НОВИНИ

Генералният директор на БНР определи ситуацията в радиото като тревожна

Продължава напрежението в Българското национално радио. Днес генералният директор на медията Светослав Костов определи ситуацията като тревожна. В позиция той посочва, че радиото е подложено на атака, която създава условия за противопоставяне на хората вътре и уронва авторитета му. Изявлението идва дни, след като от редколегията поискаха оставката на Костов. Съветът за електронни медии трябва да обсъди искането на заседание в петък.

bnt avatar logo
от БНТ
17:25, 24.09.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Генералният директор на БНР заявява, че ще търси отговорност от всички, които са се упражнявали върху името, достойнство и професионалните му качества. Според него няколко човека използват СЕМ за проводник на лични интереси, клевети и недоказани твърдения.

Костов отново заяви, че не е налагал цензура в програма "Хоризонт", не е упражнявал контрол върху словото и публичното общуване, и ще направи всичко, за да запази независимостта и свободата, които носят журналистите в БНР.

На фона на позицията на Светослав Костов, от Асоциацията на европейските журналисти разпространиха информация за подготвян протест в четвъртък срещу цензурата, и на жива верига до телевизионната кула. От ГЕРБ внесоха проекторешение Сметната палата да извърши финансова проверка на БНР за периода от януари 2017 г. до септември 2019 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания плаща за връщане на клиенти на Томас Кук
Великобритания плаща за връщане на клиенти на "Томас Кук"
Цацаров внесе искане във ВКС да спре условното освобождаване на Джок Полфрийман
Цацаров внесе искане във ВКС да спре условното освобождаване на Джок Полфрийман