След бурната седмица с оставки за българския футбол и футболен съюз, бърза развръзка получи въпросът кой ще застане начело на националния отбор. По-рано днес стана ясно, че новият селекционер е Георги Дерменджиев.

Въпреки незапомнената криза в националния тим, Георги Дерменджиев смята, че при всеотдайна работа бъдещето може и да не е чак толкова мрачно.

Георги Дерменджиев: Този национален отбор трябва да се уважава, не трябва така да се нахвърлят срещу играчи, ръководители. Вярно е, когато няма успехи, трябва да се търпи и критика, но трябва да има определена реалност. Аз мисля, че пред българския национален отбор се явява една възможност март месец, която трябва да се оползотвори. Какво ще се получи - никой не може да каже предварително, но трябва да се направи максималното. И оттам нататък, каквото Господ е рекъл, така да се каже.

Името на Дерменджиев нашумя през 2014 г., когато за първи път пое Лудогорец. С шампионите печели общо три титли по време на двата си престоя в Разград. Върхът в кариерата му до момента е двукратното влизане в групите на Шампионската лига. Става първият български наставник с победа в най-комерсиалния клубен турнир, когато Лудогорец побеждава Базел с 1:0. Два пъти е избиран за треньор на годината у нас - през 2014 г. и 2016 г. През настоящата година беше начело на Левски, но се задържа при "сините" едва в рамките на 4 месеца.

© БГНЕС