НОВИНИ

Георги Марков: Ще запомним Меркел с "миграцията на ножа"

След изборния провал в провинция Хесен, германският канцлер Ангела Меркел оповести, че се оттегля поетапно от политическата сцена. През декември тя смята да освободи лидерския пост на Християндемократичния съюз, а с края на мандата на правителството в Берлин - ще напусне политиката. Какво предстои за Германия след ерата Меркел - с коментар в студиото на "Още от деня" гостува бившият конституционен съдия Георги Марков.

bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 30.10.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Както някои анализатори определиха ситуацията, в момента наблюдаваме политическо земетресение в Германия и Западна Европа, смята Марков.

Георги Марков: Самата Меркел през 2015 г. направи едно изявление - "елате, ще се справим". Това не е просто политическа грешка, а политическа лудост, защото три години по късно се видя, че те дойдоха, а тя не се справи. Започна т.нар. миграция на ножа - с убийства, изнасилвания, насилие.

Завинаги ще запомним Меркел с тази "миграция на ножа", която раздели Германия, раздели Европа, раздели Запада. Аз виждам бъдещето в Централна Европа, категоричен е Георги Марков.

Георги Марков: Моята прогноза за Германия е, че ако Меркел остане канцлер, това ще работи изключително много в полза на "Алтернатива за Германия". Колкото повече стои Меркел, толкова повече ще се срива нейната партия. Не искам да съм лош пророк, но убийствата и насилието няма да спрат.

Вижте целия разговор с Георги Марков във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окончателно: 4 години затвор за Лазар Влайков
Окончателно: 4 години затвор за Лазар Влайков
Как се разпределят парите на държавата - ГЕРБ и БСП в спор за Бюджет 2019
Как се разпределят парите на държавата - ГЕРБ и БСП в спор за Бюджет 2019