След изборите БСП изостриха тона срещу властта. "Аз не виждам защо оценявате като изостряне на тона казването на истини. Това, че г-н Борисов не беше идвал може би два месеца и половина в парламента, се бяха насъбрали доста проблеми в държавата, които всички български граждани, всички медии, всички ние от опозицията виждаме. Искаме да поставим проблемите, но него го няма, отсъства", каза в студиото на "Панорама" зам-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

По негово мнение премиерът днес не е реагирал така, че да успокои българските граждани, а нервно е опонирал. Свиленски определи тона на Нинова като спокоен и нормален за ситуацията, в която се намираме.

Георги Свиленски обясни, че от партията имат ясна и категорична позиция по отношение на кандидатурата на Цацаров за прецедател на КПКОНПИ. От БСП са категорично против начина на избиране на състава на КПКОНПИ е са предупредили, че тази комисия няма да работи. Те са внесли законопроект, който разпорежда председателят да се назначава от президента, от орган, който не се разпорежда с европейски средства, не се разпорежда с обществени поръчки, не разпределя бюджет.

Георги Свиленски: Няма как да издигем друг кандидат като всички партии са се договорили да подкрепят г-н Цацаров.

Той обясни, че алтернативният бюджет, който предлагат цели да покажат на българския народ друг начин, по който би могла да се развива държавата.

Георги Свиленски: Ние предлагаме бюджет на развитието, бюджет на растежа, а не бюджет на застоя, който предлагат управляващите.