НОВИНИ

ГЕРБ и БСП в спор: Ощетени ли са хората с увреждания от новия закон

Работодателите не подкрепиха проектозакона за хората с увреждания в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Те са против задължителните квоти за назначаване на хора с увреждания в частния сектор. Имат ли право работодателите и какво ще се случи със законопроекта -темата в "Още от деня" коментираха депутатите от ГЕРБ и БСП Светлана Ангелова и Георги Гьоков.

bnt avatar logo
от БНТ
19:07, 16.10.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Правителството пое ангажименти с твърди политики за хората с увреждания. Нормално е работодателите да са против, но според мен квоти трябва да има, защото е много важна интеграцията на хората с увреждания в обществото, заяви Ангелова. Според Гьоков обаче, управляващите са се забавили цели две години с приемането на законодателни промени за хората с увреждания.

Двамата депутати влязоха в остър спор относно компромиса по текстовете, постигнат след редица работни срещи и групи с участието както на представители на социалното министерство, така и на протестиращите майки на деца с увреждания.

Георги Гьоков, зам.-председател на социалната комисия в НС, БСП: Хората с с увреждания се притесняват от индивидуалната оценка, от това че може да им бъдат отнети права.
Светлана Ангелова, зам.-председател на социалната комисия в НС, ГЕРБ: Няма такова нещо, майките на деца с увреждания са подписали план за действие с конкретни срокове и мерки, и този закон максимално доближава техните искания.

Защитава ли БСП работодателите и какъв трябва да бъде максималният праг на осигуряване - вижте цялата дискусия във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофира изтребител Су-27 от украинските ВВС
Катастрофира изтребител Су-27 от украинските ВВС
Китай иска да задълбочи икономическите връзки с Централна и Източна Европа
Китай иска да задълбочи икономическите връзки с Централна и Източна Европа