НОВИНИ

ГЕРБ и СДС обявиха листата си за европейските избори

ГЕРБ и СДС тръгват заедно към евроизборите с водач на листата българския еврокомисар Мария Габриел. От партията се обявиха за дебата за бъдещето на Европа в предстоящата кампания. С чувство за вина за грешките, но и гордост от свършената работа - така премиерът Борисов призова съпартийците си да влязат в кампанията.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:34, 31.03.2019
13820
Чете се за: 02:45 мин.
У нас

От ГЕРБ заявиха, че залагат на доказани личности в Евопарламента, народни представители от българския парламент и на млади лица.

В състезаните за одобрение на предстоящия евровот на челните места са депутатите, които и до момента представляваха партията в Европарламента. Листата ще води Мария Габриел. Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел и Асим Адемов допълват първата петица. Шести е кандидатът на СДС - Александър Йорданов. А седма е Лиляна Павлова - бившият министър за българското европредседателство.

Председателят на ЕНП Жозеф Дол също изпрати своето послание, в което се казва, че с обединението на ГЕРБ и СДС ще се зареди проекта за Европа на ЕНП с още повече сила и резултатност.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е оптимист за Европа. Той беше категоричен, че с грешките си ГЕРБ продължава да е първа политическа сила, която си взима бележка и повече не допуска грешки.

ГЕРБ като член на ЕНП е загърбила егото си и е провела разумен и прагматичен диалог със СДС, увери шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов. ГЕРБ като член на ЕНП загърбила егото си провела разумен и прагматичен диалог със СДС. Днес повече от всякога се нуждаем от това обединение се чу на няколко пъти и от ГЕРБ и от СДС.

;

Именно за това обединение заговори премиерът.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Гледам надписите и гледай как добре се получава ,,Съюз на демократичните граждани за европейско развитие на България в Европейската народна партия.

Бойко Борисов разкритикува десните партии, които се обявяват против ГЕРБ и СДС.

Бойко Борисов, министър-председател на България: За нашите опоненти в ляво не искам да говоря, защото те не са ми интересни. По ме е яд за тези, които казват, че са в дясно и се борят да имат един или двама евродепутати. И цялата им кампания ще бъде против нашия съюз. Те не се бият с БСП. Те една дума не казват там. Напротив! Те ще имат за задача не да изпратят много депутати или да управляват. Тяхната задача е да рушат нашия съюз. За да върнат БСП и ДПС на власт.

След всички скандали и оставки в управлението - ,,Лошо ни удариха,, - повтори на няколко пъти Борисов и продължи, че ГЕРБ винаги си понася наказанията, взема си бележка и не повтаря повече своите грешки.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Лошо ни удариха и от това зависи дали сме си сложили добра обица на ухото, голяма обеца на ухото. Аз нямам съмнения, че тази листа е по-добра от всяка една. Така че ви забранявам да се вкарвате в говоренето на омраза. Внимателно, с чувство за вина, с чувство за гордост от свършената работа по всяка една тема.
;

Когато партията е силна и сплотена, опонентите ще извадят всичко, за да разбият това, убеден е шефът на предизборния щаб Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ: Дебатът, който започнаха нашите политически опоненти е: противопоставяне, агресия и битовизми. Ние искаме да имаме дебат за Европа и за бъдещето на Европа, а не дебат, който да ни разделя и да не ни обединява за каузи.

Тезата за разделение беше отхвърлена на няколко пъти.

Томислав Дончев, вицепремиер: За разделение може да се говори, когато хората се чудят кого да следват. за разделение може да се говори, когато хората се чудят в какво вярват. Ние имаме ли такъв проблем? Нямаме. Да, ние сме различни. Едни са млади, други са още по-млади. Едни са умни, други са още по-умни. И затова ние нямаме нужда от ,,тарани, клинове, остриета, разбивачи и т.н.
;

Според водача на листата Мария Габриел каква ще бъде кампанията, европейска или не, завиви от всички.

Мария Габриел, еврокомисар, водач на листата на ГЕРБ за евровота: Бих искала да отправя едно предложение към другите водачи на листи, кандидати за Европейски парламент: Нека заедно по време на тази кампания определеим брой теми, по които всички ще защитаваме интересите на България в следващия ЕП.

Историческата фраза на кандидата на СДС Александър Йорданов прозвуча отново.

Александър Йораднов, СДС: Днес е един хубав ден за българската демокрация.

И продължи, че истинската политика е изкуство на привличането в името на националните интереси.

Александър Йораднов, СДС: Желая да помогна на общата ни кауза и да изпитам отново радостта от победата над БСП. Някога и ние - СДС побеждавахме БСП. Политическа партия ГЕРБ продължи сините победи и укроти за дълго време амбициите на българските социалисти отново да яхнат България.
Румен Христов, председател на СДС: Заедно ние ще успеем да постигнем резултат, който ще надхвърли очакванията на много наши злонамерени коментатори.
Бойко Борисов, министър-председател на България: Не ми се иска да казвам, че сме иделани, но по-добри все още няма.
;
Александър Йораднов, СДС: За доброто на България, за доброто на Европа! Победа!
Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ: Ето сега е моментът: Победа! Победа! Победа!

По традиция младежите на ГЕРБ отидоха в Централната избирателна комисия, за да запазят традицията: партията първа да се регистрира за изборите.

От ГЕРБ ще представят националният си слоган на 7 април, а на 14-ти и платформата за предстоящите евроизбори, за да заявят секторните политики, за които ще работят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предварителни резултати: опозицията печели Анкара и Измир. ПСР - Истанбул
Предварителни резултати: опозицията печели Анкара и Измир. ПСР - Истанбул
Арестуваха българин, внесъл наркотици за над 7 млн. евро в Гърция
Арестуваха българин, внесъл наркотици за над 7 млн. евро в Гърция