НОВИНИ

ГЕРБ иска отмяна на решението за Пловдивския панаир

Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета на Пловдив Иван Тотев и на съветниците от партията ,на следващото заседание, което е утре, да отменят решението на Общинския съвет за придобиване на акции от Министерството на икономиката в Международния панаир в Пловдив. Мотивът на лидера на ГЕРБ са опитите за публични внушения, които свързват партията със знаковия бизнесмен от средите на БСП Георги Гергов. Съветниците от ГЕРБ в Пловдив ще се съобразят с решението на висшия партиен орган, съобщиха от групата им. Колегите им от БСП в местния парламент обаче, определиха решението като емоционално и в ущърб на града. От централата на БСП отказаха коментар.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:10, 26.04.2017
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

На заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, Бойко Борисов е заявил, че няма да позволи името, авторитетът и честта на партията да бъдат петнени заради лични икономически интереси. Шефът на парламентарната група Цветан Цветанов пък посочи, че утре на извънредна сесия общинските съветници от ГЕРБ ще преразгледат решението за придобиване на акциите в Пловдивския панаир.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: "В последните дни се разразиха много спорове и спекулации и обвързаха партия ГЕРБ с тези, които са градили паралелната държава през времето, когато са управлявали, а това са представителите на БСП. По никакъв повод няма да позволим да бъде замесвано името на ГЕРБ с бизнесмени от която и да е политическа сила или да приписват, че сме работили в техен интерес.

От ГЕРБ припомниха, че раздялата на държавата с пловдивския панаир започва по време на Тройната коалиция.

Менда Стоянова: "Всъщност панаирът отдавна е подарен на г-н Гергов още през 2006-та когато безвъзмездно без каквито и да било основания МС, ръководен от Сергей Станишев, министерство на икономиката, принципал на панаира, министър Овчаров и разбира се движещата сила - зам.-министър Корнелия Нинова, която беше член на Борда на панаира като представител на Министерството на икономиката, подариха 49 процента от държавните акции на панаира, на дружеството Пълдин туринвест, доминирано от бизнесмена Георги Гергов."

От ГЕРБ припомниха също, че по-късно след реституционни дела Гергов е придобил още 2 процента от акциите и до момента държи контролния пакет с 51 процента дялово участие в панаира. Както и че по времето на кабинета Борисов 1 тогавашният министър на икономиката Трайчо Трайков е завел дела за сделката, но Върховният административен съд е потвърдил, че няма нарушения.

Цветанов казва още, че опера в Пловдив ще има, но мястото може да бъде променено. - Строежът на операта беше само една опция тя да се намира на територията на панаира ,който е в центъра на града, който има наистина едно уникално местоположение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Ангел Кунчев: Само в един пункт в Хасково има повишение на уран във водата
Д-р Ангел Кунчев: Само в един пункт в Хасково има повишение на уран във водата
Арестуваха нелегални търговци на антики в Пазарджишко
Арестуваха нелегални търговци на антики в Пазарджишко