НОВИНИ

ГЕРБ обвиниха БСП и президента в общи действия с цел дестабилизация

ГЕРБ обвиниха БСП и президента Румен Радев в координирани действия с цел дестабилизация и постигане на предсрочни избори. Според най-голямата партия в парламента, държавният глава говори като лидер на политически проект. От Обединените патриоти заявиха, че въпреки различията между тях, управлението ще остане стабилно и ще изкара мандата си. От ляво пък посочиха, че ГЕРБ и патриотите не се справят и трябва да има предсрочни избори.

Надежда Василева
от Надежда Василева
17:55, 15.03.2018
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

Днешната размяна на реплики между власт и опозиция отново се завъртя около визитата на руския патриарх в България. От ГЕРБ продължават да настояват да бъде разсекретена стенограмата от срещата между президента Румен Радев и патриарх Кирил и не вярват на обяснението от прессекретариата на Дондуков 2, че такава стенограма няма.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Румен Радев е човекът, който вече говори повече като заявка като политически лидер на политически проект, а не като президент на България. Тук искам специално да поздравя Илияна Йотова. Тя превъзхожда с класи поведението на президента.
;

От БСП пък отговориха, че Румен Радев е президент на всички българи.

Драгомир Стойнев - БСП: Това е един от наистина най-успешните президенти. Неговата работа е да казва на управляващите къде са им грешките, така както и опозицията, и да обединява български граждани, а той умее да го прави. Така че до този момент можем само да се гордеем с този президент.

Лидерът на Атака Волен Сидеров посочи, че не трябва да има война на държавния глава с премиера и парламентарните групи. И поздрави Радев за спортните умения.

Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединените патриоти: Господин Радев показа не лоша физическа форма с това коремно възлизане, аз съм тренирал спортна гимнастика, само че това се прави от вис. Сега ако примерно Цветанов може да направи приемно възлизане, да го пробва и той да го направи. Да се изравнят дето се казва „да си стиснат ръце“.
;

Според ГЕРБ, БСП и президентът изпадат в международна изолация.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Координираните действия между БСП и президента Радев са с една единствена цел - постигане на политическа дестабилизация, на политическа криза, която да доведе до предсрочни парламентарни избори и съставяне на служебен кабинет.

От ляво пък посочиха ,че управляващите сами клатят властта чрез скандалите.

Драгомир Стойнев - БСП: БСП вижда, че тази нестабилност трябва да бъде премахната и колкото по-скоро има предсрочни избори, толкова по-добре.

Патриотите смятат, че вътрешните различия ще си останат, но това не пречи да работят заедно.

Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединените патриоти: Смятам, че това управление може да завърши успешно мандата си. Трябва да го направим, защото това е отговорност.

Сидеров посочи, че разваляне на управляващата коалиция означава даване на възможност БСП и ДПС да се върнат на власт, което те няма да позволят.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австрия подкрепя България за присъединяване към Шенгенското пространство
Австрия подкрепя България за присъединяване към Шенгенското пространство
Благотворителен концерт в подкрепа на 11-годишния цигулар Виктор Василев
Благотворителен концерт в подкрепа на 11-годишния цигулар Виктор Василев