НОВИНИ

ГЕРБ се обявиха срещу изказване на Таско Ерменков за Крим

Междувременно парламентарната група на ГЕРБ излезе с декларация по повод изказване на Таско Ерменков от БСП за изборите в Крим, публикувано в профила му в интернет. Там депутатът от левицата цитира и Христо Ботев по адрес на Съединените щати и Европейския съюз. Според декларацията на ГЕРБ "Използването на името на един от най-големите български поети Христо Ботев в контекст, който няма нищо общо нито с творчеството му, нито с модерните през ХIХ век европейски антиимперски идеи, които той изповядва и заради, които умира, говори за историческата и литературната неграмотност на автора на изказването".

bnt avatar logo
от БНТ
12:05, 21.03.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
Тома Биков - ГЕРБ": Няколкодневното мълчание на председателя, ръководството и ПГ на БСП по отношение на скандалното изявление е многозначително и притеснително. Настояваме още днес председателят на БСП Корнелия Нинова да заеме ясна позиция по отношение на изявлението на Таско Ерменков и ако все още поддържа консенсус, че България трябва да бъде част от Европа и че страната ни е против преразглеждането на каквито и да било държавни граници на Европейския континент, категорично да се разграничи от него."
Таско Ерменков - БСП: "ГЕРБ се опитват да направят всички на идиоти... Това, което пиша във Фейсбук, го пиша вечерно време, извинете, по къси гащи с фланелка и на компютъра на коленете си, така че няма как да бъде партийно мнение това нещо."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънският съд ще гледа дела срещу високопоставени политици
Румънският съд ще гледа дела срещу високопоставени политици
Експлозия в Кабул уби 26 души
Експлозия в Кабул уби 26 души