НОВИНИ

ГЕРБ ще обсъди с партньорите си кандидатурите за нови министри в понеделник

В понеделник ГЕРБ ще обсъди с коалиционните си партньори кандидатурите за новите министри, съобщи днес във Варна премиерът Бойко Борисов, който разговаря с участниците в 11-ия летен университет на младежката структура на партията.

bnt avatar logo
от БТА
14:33, 01.09.2018
Чете се за: 01:08 мин.
У нас
герб обсъди партньорите кандидатурите министри понеделник

Той посочи, че оставките на министрите са личен акт. След като съм ги поискал, значи има направени пропуски и, за съжаление, имаме 17 загинали, каза премиерът. Борисов добави, че са изпратени пет писма до фирмата да оправи пътя, но когато е имало сигнали, че пътят е опасен, министърът е длъжен ако трябва да стои на пътя и да го предотврати, заяви той. Затова се носи политическа отговорност. Премиерът добави, че иска ГЕРБ да е европейска партия и по думите му "като сме сгрешили и има проблем, ще си понесем отговорността".

За оставката на вътрешния министър Валентин Радев, Борисов каза, че начинът, по който е действала полицията на много места, не само в Харманли, е точно това, което не иска да вижда в полицията - невинният да е виновен с вмешателство на партийни лидери.

За кандидатурите за нови министри Борисов каза, че има идеи и предложения, и те ще са от ГЕРБ, защото са от тяхната квота по коалиционното споразумение. В отговор на въпрос ще има ли и други промени в кабинета премиерът каза, че има претенции към още министри, но ще говори, когато се съберат с колегите от коалицията.

;

Пред участниците във форума на МГЕРБ премиерът отчете направеното по границата за спирането на мигрантския поток. Той каза, че в това отношение България може да е модел и само днес над 150 мигранти са задържани по границата, без да влязат на територията на страната.

Борисов каза още, че Европа може да се противопостави икономически на САЩ, Русия и Китай, само ако сме единни. Силата ни е в единството, пазарът ни е над 500 милиона души и можем да сме конкурентоспособни, заяви премиерът пред участниците във форума и уточни, че България ще работи в тази посока.

Борисов отчете, че според данните, които има, контрабандата на цигари в страната в момента е спаднала на 5.1 процента от 34 на сто. Премиерът коментира и въпроса с коланите в автобусите. По думите му браншът заявява, че част от автобусите не могат да се приспособят. Може да останат 5000 автобуса от 20 000, но когато искаш да возиш хора, ще вложиш пари, категоричен бе той. Борисов коментира и фалшивите новини и заяви, че те са опасност за националната сигурност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Екатерина Захариева в Дубровник: Балканите претърпяха огромна промяна за 20 г.
​Екатерина Захариева в Дубровник: Балканите претърпяха огромна промяна за 20 г.
Издирват семейство Арабаджиеви, издадена е и европейска заповед за арест
Издирват семейство Арабаджиеви, издадена е и европейска заповед за арест