НОВИНИ

Огнян Герджиков: Надявам се политическият сезон да бъде успешен

Служебният премиер Огнян Герджиков изрази надежда за успешен политически сезон.„Щастлив съм, че наближава краят. Броя ги дните като в казармата. Надявам се политическият сезон да бъде успешен, защото е полезно за всички”, казa служебният премиер.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:54, 18.04.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Във връзка с резултатите от референдума в Турция, Огнян Герджиков заяви, че това е вътрешен проблем на Турция.

„Чакаме окончателния доклад от ОССЕ. Силно се надяваме турската страна да спазва ангажиментите си, които е поела като членува в редица международни организации. Ние трябва да се съсредоточим основно върху отношенията с Република Турция на основата на добросъседство, с взаимно зачитане на международния ред. Нямаме никакви основания да правим нещо различно от това, което сме правили. Това е много важно - да запазим добрите си добросъседски отношения с Република Турция”, убеден е Герджиков.

Според служебния премиер след референдума особено големи промени няма да има.

„Това, което е към момента ще бъде и след този момент, тъй като това ще бъде узаконяване на това, което на практика съществува. Ако има атакуване на резултата, обжалване, има си съответните органи в Турция, които ще се произнесат дали и доколко всичко е редовно. Това е вътрешен техен проблем, не е наш.

„За смъртното наказание нека да видим дали ще има референдум, ако има какъв ще бъде резултатът от него. Ако приемат смъртно наказание, това ще ги отдалечи много от възможността да бъдат в перспектива членка на ЕС”, каза още Огнян Герджиков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агрономите прогнозират нисък добив на праскови и кайсии във Варненско
Агрономите прогнозират нисък добив на праскови и кайсии във Варненско
Откриха над 1000 древноегипетски артефакти близо до Луксор
Откриха над 1000 древноегипетски артефакти близо до Луксор