НОВИНИ

Германия обсъжда понижаване на възрастта за носене на отговорност

Германия обсъжда понижаване на възрастта за търсене на наказателна отговорност, след груповото изнасилване на 18-годишно момиче от 5 деца с българско гражданство на 12 и 14 години. Медиите във Федералната република се питат, в какви семейства израстват малолетни престъпници, а най-тиражният вестник, "Билд", коментира че "свободното движение на хора в Европа не означава да се краде, мами и изнасилва". Текстът е озаглавен "Не сте добре дошли!".

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
20:30, 09.07.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света

На тази детска площадка в град Мюлхайм на река Рур са се срещнали изнасилвачите със своята жертва. Новинарската телевизия "Велт" пресъздава ужасяващата сцена от петък вечерта. Извършителите бързо след това са разкрити.

Особената им жестокост към жертвата, която е и умствено изостанала шокира също толкова, колкото и фактът, че са още деца. Говорител на полицията съобщава, че един от бандата е оставен в ареста, защото за пореден път извършва сексуално посегателство. Преди това е бил малолетен и не му е търсена отговорност. Родителите им са посъветвани да не ги пускат на училище тези дни, за да се избегнат конфликти.

Става въпрос за пет момчета. Семействата на някои от тях са отказали помощ от службата за подрастващите. Съвременно се води оживена дискусия затова, че трябва да поемат отговорност за деянието си.

Синдикатът на полицаите настоява за снижаване на възрастта за носене на отговорност на 12 години. Педагози и съдии са против.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общинският съвет отпуска пари за болницата във Видин
Общинският съвет отпуска пари за болницата във Видин
Кал, дупки и жици в столичния Западен парк
Кал, дупки и жици в столичния Западен парк