НОВИНИ

Германската полиция е арестувала предполагаем съучастник на атентатора от Берлин

Полицията в Германия е арестувала днес предполагаем съучастник на Анис Амри, атентатора, който причини смъртта на 12 души на коледен базар в Берлин и след няколко дена беше застрелян при полицейска проверка в Италия. В сътрудничество, полицията в няколко държави се опитва да сглоби маршрута на бягството му след терористичния акт. Днес освен Франция и Италия в пъзела се прибави още една държава - Холандия.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
19:40, 28.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Полицията в Берлин е задържала днес 40-годишен тунизиец, за който се смята, че е поддържал контакт с Анис Амри преди атентата на коледния базар в Берлин. Номерът на евентуалния съучастник е бил открит в мобилния телефон на Амри.

Междувременно прокуратурата в Холандия потвърди информацията, появила се в италиански медии, че след нападението в Берлин Арми е избягал първо в Холандия и от там е отпътувал за Италия. Разследващите са намерили сред вещите му холандска сим карта. Такива са били раздавани гратис в рекламна кампания на гарата в град Неймеген.

Ирко Патист, представител на холандската прокуратура: "Имаме камери на ЖП гарата в Неймеген. Смятаме, че извършителят е бил на тази гара."

Според холандската прокуратура все още не е известно кога Арми е напуснал Неймеген и в каква посока е отпътувал. Няма и данни той да има съучастници в Холандия.

Италианската полиция разпространи днес снимка на Амри от гарата в Торино от 22 декември вечерта. Вероятно от Холандия атентаторът е пристигнал първо във Франция, от там е взел влак за Торино, а след това Милано, където беше застрелян при рутинна проверка на документите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рушат се стълбите към крепостта Меджиди табия след некачествен ремонт
Рушат се стълбите към крепостта "Меджиди табия" след некачествен ремонт
Русенци, които живеят до жп линията, искат тя да бъде обезопасена
Русенци, които живеят до жп линията, искат тя да бъде обезопасена