Германските власти върнаха в България Венцислав Ангелов-Чикагото

Тази нощ с полет от Франкфурт у нас беше върнат Венцислав Ангелов-Чикагото, издирван с европейска заповед за арест. Той беше предаден на българските власти от германските.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов Петър Георгиев
преди 2 години
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Венцислав Ангелов беше обявен за международно издирване през 2016-та за изтърпяване на 3 и половина-годишна присъда за незаконен трафик на наркотици от Перу до Испания. Той беше задържан в края на март тази година в германския град Лимещайн. Сега трябва да излежи присъдата си в български затвор.

Координацията с европейските полицейски служби по издирването на Ангелов е осъществена от българското бюро за "Искане на допълнителна информация във връзка с националните сигнали'' към Дирекция "Международно оперативно сътрудничество".

Русенецът Венцислав Ангелов нашумя като първия арестуван по подозрение за злонамерена атака срещу голяма българска банка и призиви за сваляне на валутния борд. 24 часа по-късно той беше пуснат без обвинение.


БНТ: Здравейте, добре дошъл!

Венцислав Ангелов-Чикагото: Благодаря ви!

БНТ: Защо се укривахте толкова време?

Венцислав Ангелов-Чикагото: Защото исках. Нали съм в България? Чакам ви в затвора да дам интервю специално.

БНТ: Оттук лицето направо в затвора ли ще бъде приведено?

Ивайло Димитров, нач. сектор "Издирване" в ГДНП: Да, от служители на ГД "Охрана". Те ще го конвоират, те ще го приведат.

- Малко повече за ареста му в Германия можете ли да кажете?

Ивайло Димитров, нач. сектор "Издирване" в ГДНП: Нямаме информация. Това се прави по преценка на немските власти. Те преценяват какво ще ни предоставят и в какъв обем, според това как те са работили.
Топ 24
Най-четени