НОВИНИ

Главният прокурор увери, че се работи усилено по издирването на Арабаджиеви

Главният прокурор увери, че се прави всичко възможно, да бъде установено къде се намират издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви. Подчерта, че всички действия по отношение на разследването на сем. Арабаджиеви и Миню Стайков са координирани с ръководството на прокуратурата и отказа повече коментар, за да не пречи на разследването.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:11, 12.09.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

На твърдението на адвоката на сем. Арабаджиеви, че вероятно те ще се върнат скоро в България, Цацаров заяви, че прокуратурата не приема уведомления казани пред микрофоните, а по реда на Наказателно-процесуалния кодекс.

И увери:

Сотир Цацаров - главен прокурор: Предприети са всички действия по реда на международната правна помощ за установяване на тяхното местонахождение.
;

Разследването на жестоката катастрофа край Своге продължава. Работи се интензивно по трите основни версии, на този етап не се пренебрегва нито една от тях, заяви главният прокурор. Цацаров съобщи, че в петък ще бъдат назначени две основни експертизи - на асфалтовите проби и качеството на мантинелата на трагичния инцидент, за да се установи дали отговарят на необходимите стандарти. Целта е те да бъдат направени от абсолютно безпристрастни експерти и място за изследване.

Сотир Цацаров - главен прокурор: Най-вероятно асфалтовите проби ще бъдат изследвани от лаборатория, която е австрийска. А що се отнася до изследването на мантинелата то ще бъде възложено на Института по металознание към БАН.
;

Като каза, че не влага политически пристрастия в думите си, Цацаров коментира изказване за трагедията от парламентарната трибуна на Корнелия Нинова, без да споменава името ѝ.

Сотир Цацаров - главен прокурор: Изтървана бе една фраза, която мисля, че звучеше така: "Убихте 17 човека". Много е лесно да се раздават присъди в тази зала. Ние ще си свършим работата, но не използвайте това за политически цели, щях да кажа не е красиво, ще кажа направо грозно е.

А на въпрос доколко верни са твърденията, че ще бъде номиниран за конституционен съдия, Сотир Цацаров заяви.

Сотир Цацаров - главен прокурор: Има истина в твърденията, че оттук ще тръгна към Съдебната палата, а не към КС. Мандатът не е смисълът на моя живот. Моят живот, моите приятели и моето семейство и моята кариера тя не свършва с мандата. Имам живот и след мандата.

Сотир Цацаров даде висока оценка за професионаните качества на главния секретар Младен Маринов, предложен за МВР министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външният министър Екатерина Захариева с коментар за речта на Юнкер
Външният министър Екатерина Захариева с коментар за речта на Юнкер
ЕП одобри доклад за отнемане правото на глас на Унгария, Юнкер с последна реч
ЕП одобри доклад за отнемане правото на глас на Унгария, Юнкер с последна реч