COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Гледайте ​филма "Вълшебен ден: Малките репортери при Дядо Коледа в Лапландия"

Четири български деца се отправиха преди месец за столицата на Лапландия – Рованиеми, за да се срещнат лично с Дядо Коледа. Това са малките репортери на БНТ – Ирина (10 г.), Ина (12 г.) и Светльо (12 г.) и нашата представителка в Детската Евровизия 2016 Лидия Ганева. Добрият старец ги посрещна в дома си, а най-младите журналисти на обществената медия му зададоха любопитни въпроси, каквито биха хрумнали само на едно дете. Вълшебното пътешествие до Полярния кръг ще бъде показано в документален филм точно на Коледа (25 декември), веднага след обедната емисия „По света и у нас“ по БНТ1. В него зрителите ще видят емоционални моменти от мястото, което Дядо Коледа избра за свой дом и където може да бъде видян всеки ден на годината.

от БНТ
13:01, 21.12.2016
Чете се за: 01:20 мин.
У нас

По това време на календара белобрадият старец е най-чаканият гост, но и най-търсеният събеседник за интервю от световните медии. Оказа се, че Ирина, Ина и Светльо са най-малките репортери, с които той някога е разговарял. Срещата му с тях дори предшестваше тази с известния журналист на Си Ен Ен – Ричард Куест.

;

Под напора на въпроси, родени от детското любопитство, Дядо Коледа показа завидно настроение. От разговора ще научим на колко години е той, как си почива в свободното време, има ли профил във Facebook, Instagram или musical.ly, каква скорост развива еленът Рудолф, как успява за една нощ да обиколи целия свят, има ли братя и сестри и съществува ли Баба Коледа.

Талантливата Лидия Ганева представи своя „Вълшебен ден“ в английската версия на песента, но беше подготвила и друга музикална изненада, с която го зарадва. Заразен от доброто настроение на малките репортери, Дядо Коледа също пропя, въпреки забраната на елфите да прави това. Дори проговори на български език, с помощта на децата. А за да получи подарък от България, трябваше да отговори на въпроса дали е слушал през изминалата година.

Филмът разказва защо Дядо Коледа е избрал да живее в Лапландия и показва красотата на тази далечна и мистична северна област във Финландия. По време на приказното пътешествие малките репортери търсиха още елена Рудолф и горските елфи. В неделя зрителите на БНТ1 ще видят дали успяха да ги намерят.

По време на снимките на документалния филм за вярата в чудесата и доброто любопитните репортери бяха придружени от продуцента и водещ на „По света и у нас“ Геновева Радева, журналистката Диана Тодорова и оператора Недялко Данов.

;

Обичани лица от обществената медия също участват във филма със своите гласове. Това са водещите на „По света и у нас“ Аделина Радева, Радина Червенова, Геновева Радева, Спас Кьосев (озвучава Дядо Коледа), Георги Любенов, продуцентът Весела Смилец и репортерката Пенка Ангелова.

Филмовият проект се осъществява с любезното съдействие на Visit Rovaniemi – the Official Hometown of Santa Claus и финансовата подкрепа на верига хипермаркети „Технополис“, „Пътища Пловдив“ АД, Кулинарна Академия HRC, фирма „Градус“, „Петрол“ АД, „Амер Спортс България“ ЕООД и издателски къщи „Анубис“ и „Булвест 2000“.

Очаквайте документалния филм „Вълшебен ден: Малките репортери при Дядо Коледа в Лапландия“ на 25 декември от 12:25 часа по БНТ 1!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Нова книга в памет на родственика на Ботев - Иван Печев
Как да оцелеем в планината
Как да оцелеем в планината