Нови демонстрации в Иран заради свалянето на украинския самолет, който се разби край Техеран на 8-и януари. А в Торонто около две хиляди души участваха в церемония в памет на 57-те канадци, които загинаха в катастрофата.

В Техеран и други градове демонстранти отново изразиха недоволството си от това, че в продължение на няколко дни иранските власти отричаха да са свалили украинския самолет, а после признаха, че той е бил ударен от ракета погрешка. Съобщава се за сблъсъци със силите на реда и използването на сълзотворен газ срещу демонстрантите.

Ръководителят на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция се извини за свалянето на самолета. Същевременно пред иранския парламент генерал Хосейн Салами отрече да са били заличавани следи от мястото на трагедията - каквито обвинения се появиха по-рано.

Генерал Хосейн Салами, ръководител на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция: Не сме местили останките от самолета, не сме променяли мястото, не сме премествали системата за противовъздушна отбрана и не сме променяли записите от радарите.

В Торонто са неутешими след загубата на канадски граждани в катастрофата.

Масуд Никам, брат на един от загиналите: Семейството ни е опустошено. Не знам как се живее с това.
Кристиа Фрийленд, вицепремиер в канадското правителство: Като канадци почитаме паметта на загиналите, скърбим заедно и заедно ще търсим отговори.

В Канада живее една от най-големите ирански общности в света - около 210 хиляди души, като близо половината от тях са в Торонто. 57 канадски граждани са сред жертвите на самолетната катастрофа в Иран, при която загинаха 176 души.