НОВИНИ

Големи опашки от ТИР-ове на Дунав мост от румънска страна

Над 10 километра опашка от тирове чака от румънска страна на Дунав мост 1, сигнализираха шофьори. Началникът на „Гранична полиция" - Русе комисар Димитър Чорбаджиев коментира, че органите на реда в северната ни съседка задържат камионите преди Гюргево и пропускат по 30-ина от тях на различни интервали от време, за да не блокират трафика в града. Българските шофьори обаче са категорични, че през последните 5 часа опашката става все по-голяма и почти не помръдва. Те дори заплашват с протест.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Андрей Кючуков
21:15, 07.11.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас
Андрей Хараламов, шофьор: "От 15 ч. българско време сме спрели и сме мръднали точно 200 метра. - Къде се намирате точно? - Точно преди Гюргево, на 8 км сме от Гюргево. - Нещо казват ли Ви около организацията на движението там? - Никой нищо. Има там отпред полицаи и те решават кога да пускат, кога да спират. Никой нищо, разбираш ли, това е. От 15 ч. сме тук на опашката. Няма тоалетна, няма нищо."
Атанас, шофьор: "Спират ни полицаите на „колелото" преди Гюргево. Опашката може би е 15 км. Така решаваме с колегите, да затваряме границата. Румънците казват, че нашите не работят. Нашите казват, че румънците не работят. Това не е само днес, това е масово, но днес е вече върхът."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виртуална разходка в пирамидите в Гиза
Виртуална разходка в пирамидите в Гиза
Вълци нападат домашни животни в село Стара Кресна
Вълци нападат домашни животни в село Стара Кресна