НОВИНИ

Големият пожар в центъра на Пловдив беше потушен късно снощи

130 квадратни метра покривна конструкция изгоряха снощи в голям пожар в центъра на Пловдив. Пет пожарни автомобила гасиха на място пламъците, които обхванаха изоставен ресторант на централния булевард "Цар Борис III Обединител." Основната сграда незасегната, но имаше реална опасност за намиращите се на близо жилищни кооперации, ресторант и банка.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
11:35, 25.06.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Благодарение на усилията на петте противопожарни екипа, огънят не обхвана близките сгради - някои от тях жилищни кооперации. Пламъците тръгнаха от емблематичния навремето ресторант "Греми", превърнал се сега в свърталище на клошари. Една от версиите е именно, че бездомник е причинил пожара.

Георги Стаменов - кмет на район "Централен" - Пловдив: "Сградата не е паметник на културата. От пролетта насам на два пъти се налага да гоним от там самонастанени лица. От страна на администрацията сме издали писмо към собствениците сме изпратили, с което ги предупреждаваме, че трябва да поддържат целия имот в необходимите санитарно-хигиенни норми и съответно да бъде обезопасен този имот, за да не се допускат външни лица да се самонастаняват. Навсякъде, където имаме сигнали или забележим, че има такъв тип казуси изпращаме съответните предписания към собствениците те да си ги поддържат."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецсъдът ще гледа мярката на Радослав Калчев за ръководене на престъпна група
Спецсъдът ще гледа мярката на Радослав Калчев за ръководене на престъпна група
Нова пътна тапа в Овча Купел заради строителството на метрото
Нова пътна тапа в "Овча Купел" заради строителството на метрото