НОВИНИ

Голям интерес към имоти в разложкото село Баня

Само за една година с близо 20 процента са скочили цените на имотите в разложкото село Баня заради голямото търсене. Интерес има не само от инвеститори за изграждане на хотелски комплекси, но и към купуване на стари къщи и земеделски земи. Мястото е привлекателно не само заради минералната вода в селището, но и заради близостта до курорта Банско.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Елена Чимева
17:10, 24.11.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Квадратният метър земя в регулация в село Баня се продава за 100 евро, а земеделската върви от 35 до 50 евро. Голям интерес към селото е имало преди близо 10 години. Сега курортното селце става отново атрактивно за инвеститори.

Мария Юрганчева, кмет на с. Баня: "Къщи, които са да кажем с половин дворно място, половин декар се продават 120 -130 хиляди лева."

Селото е предпочитано място за почивка и през лятото и през зимата. Тук вече има един четиризвезден хотел, три тризвездни, около 10 малки хотелчета и много къщи за гости.

Мария Юрганчева, кмет на с. Баня: "Това за 3 хилядното население на Баня никак не е малко легловата база вече достигна 2400 легла и по празниците като се има предвид, че се дават и много квартири Баня удвоява жителите си. "
Янка Петрова: "Има работа за хората добре е."
Дария Андриова: "Ние се радваме, че селото така живина много хора. "

70 са изворите с минерална вода в село Баня, а температурата над 50 градуса.

Дария Андриова: "Краката, ако те болят, стомахът, пиеш вода и лекува бъбреци всичко. "
Мария Юрганчева, кмет на село Баня: "Хората идват в Баня ползват спа центровете ползват тишината и уюта на Баня и в същото време ходят през деня на ски в Банско.

Безработица тук почти няма, защото местните работят в сферата на услугите, не само в Баня, но и в близкия курорт Банско. За Коледа и Нова година местата в хотелите и къщите за гости са резервирани още преди два месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Електронното здравно досие ще намали фалшивите експертизи от ТЕЛК
Електронното здравно досие ще намали фалшивите експертизи от ТЕЛК
Арестуваха възпитатели заради тормоз над децата в Италия
Арестуваха възпитатели заради тормоз над децата в Италия