НОВИНИ

Голям интерес към закупуване на имоти в кюстендилското село Шишковци

Голям интерес към закупуване на имоти в кюстендилското с.Шишковци се наблюдава през последните две години.В село, в което дълги години е творил Владимир Димитров- Майстора има над 30 продадени къщи.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград
11:20, 18.12.2017 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Според местните хора, селото им е привлекателно за купувачите, заради красивата природа, известно е с това, че тук Майстора е създал едни от най-забележителните си картини и населеното място е добре устроено.

Димитър Димтров :“Обяснявам си го че е грамотно село, с канализация, това е много голямо предимство и хората от тая гледна точка купуват къщи."
Къща с двор в Шишковци струва между 15 и 30 хил.лв и заради големият интерес от купувачите,

вече почти няма имоти за продажба. Повечето от новодомците са семейства - българи, но има и чужденци.

Климент Терзийски –кмет нас.Шишковци: „В тези къщи заживяха някъде около 50 човека, което е много добре за нас и пак казвам, постоянно си заживяха.“

Кирил Иванов е внук на един от моделите на Владимир Димитров-Майстора.Преди четири години се премества да живее заедно със съпругата си в селото.

Кирил Иванов :“ Повечето време съм бил по София, по чужбина бях десетина години и сега тука се чувствам най-добре, може би. Спокойно, тихо , хубави хора, това сме търсели , всички търсим това в живота, спокойствието.

В Шишковци се развива и културен туризъм, защото зимата е мека, а земите се плодородни и тук се раждат едни от най- вкусните череши в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Все още не са ясни причините за жестокото убийство на канадския милиардер
Все още не са ясни причините за жестокото убийство на канадския милиардер
Летището във Франкфурт отмени над 170 полета заради снеговалежи
Летището във Франкфурт отмени над 170 полета заради снеговалежи