НОВИНИ

Овладян е пожарът, който избухна в склад в столичния квартал "Красна поляна“

Пожарът, който избухна тази вечер в столичния квартал „Красна поляна“ в близост до болница „Надежда“, е овладян. Двама души са пострадали леко при инцидента - единият е охранител на сградата, а другият е пожарникар. Няма опасност за живота им.Огънят се разпростря на площ от декар и половина. 17 пожарни екипа се борят с пламъците, за да обезопасят района. Работата им ще продължи и през нощта.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
23:02, 04.05.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Николай Николов - директор на главна дирелция ,,Пожарна безопасност и защита на населението": Добрата новина - нещата са под контрол. Няма никаква опасност за околните сгради и най-вече за болницата. Използвам случая да поздравя екипа на болничното заведение за спокойствието за реда, при който изпълниха всички дейности за безопасност на хората. Цяла нощ ще продължат гасителните действия, за да можем уте сутринта да осигурим нормални условия на следствените групи да извършат своята дейност, за да вървим към установяване на причините за пожара. По първоначални данни загубите са сериозни. тепърва със собствениците ще уточняваме.
;
Йорданка Фандъкова - кмет на София: Към момента няма влошаване на качеството на въздуха за хората, които живеят наоколо виждате, че те са далече. Правени са замервания, така че на този етап аз нямам опасения за хората, които живеят в близките квартали, както и за самата болница.
;
д-р Анелия Рачева, административен директор на болница „Надежда“: В момента на възникване на пожара е имало 67 пациенти, от които 29 новородени. В рамките на 10-15 минути всички те под строга организация на екипа, който е присъствал в болницата, са били евакуирани в северното крило на сградата, тъй като южното е това, което е близо до пожара. Към момента нямаме пациенти, които да са на активна реанимация или на системи.
;
Аз видях само облаци дим отначало и после лумна огъня. Благодарение на нашите екипи включиха маркучи и изолираха болницата от възможни палеж и това беше. В този склад никога нищо не сме виждали, той е затворен изцяло - до колкото знам с търговия на едро се занимават.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев се срещна с майки на деца с увреждания в Русе
Президентът Радев се срещна с майки на деца с увреждания в Русе
Каталунският премиер вече може да се избира в негово отсъствие
Каталунският премиер вече може да се избира в негово отсъствие