НОВИНИ

Google ще предсказва датата на смъртта чрез невронна мрежа

Американската компания Google е разработила невронна мрежа, която може да предскаже датата на смъртта на човек, въз основа на неговите медицински показатели, съобщи „Блумбърг“.

google предсказва датата смъртта невронна мрежа
bnt avatar logo
от БНТ
18:09, 19.06.2018
Чете се за: 00:38 мин.
Още

Според ново изследване на компанията, невронната мрежа вече е успяла да предскаже точно вероятността за смърт на пациентка, постъпила в болница в последен стадий рак на гърдата. Докато компютърът на болницата оценил вероятността за смъртта на жената на 9,3%, невронната мрежа на Google отчела 19.9%. Пациентката починала няколко дни по-късно.

По-голямата точност на прогнозата е била постигната благодарение на анализа на по-ранни неизползвани записи в стари медицински картони и PDF файлове. Общо невронна мрежа анализира 175 639 фактори, което я прави по-бърза и по-точна, отколкото която и да е друга, съществуваща в момента програма.

Невронна мрежа на Google може също така да даде прогноза за оздравяването на пациента, за периода на пребиваването му в болницата, както и за вероятността от повторно лечение.

;

В момента Google тества използването на изкуствен интелект в области на медицината като радиестезия, офталмология, дерматология и кардиология.

Компанията планира да започне тестване на нов софтуер в Индия, където невронната мрежа ще се използва за откриване на ранни признаци на диабетна ретинопатия – едно от усложненията на диабета, причиняващо заболяване на ретината, в резултат на нарушение във функцията на кръвоносни съдове, които кръвоснабдяват очите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Делото срещу Петър Москов ще започне по същество през септември
Делото срещу Петър Москов ще започне по същество през септември
Община Троян награди 95 даровити деца
Община Троян награди 95 даровити деца