НОВИНИ

Горан Брегович пред БНТ: За музиката, празниците и бъдещето на идеалния свят

Горан Брегович гостува в БНТ. Ден преди концерта в Пловдив музикантът даде специално интервю за Обществената телевизия. Освен за последния си музикален проект, в него той разказва за празниците, подаръците и надеждата. Зрителите ще могат да го видят на 28 декември в Сутрешния блок.

Айше Сали
от Айше Сали
21:00, 17.12.2018
Чете се за: 00:46 мин.
Още

Горан Брегович трудно си представя празник вкъщи. Защото не пропуска възможност да бъде на сцената. Винаги сравнява музиката с едно и също нещо - солта в храната. Без нея яденето не е вкусно.

Горан Брегович: Хората се опитват да мислят за музиката като за необходимост. Но не е така - не е като въздуха, водата, храната. В същото време обаче не можем да си представим света без нея.

Както се случва често в живота и при него се намесва иронията. Може би за да промени съдбата на музиканта. Идва с новогодишен подарък - китара от майка му, която заменя цигулката. А сега празничните изненади са по-скоро закачливи.

Горан Брегович: Моите деца обичат да се шегуват. Тъй като често ме виждате облечен в бяло, те ми подаряват смешни обувки - в синьо или с рози такива неща.

Горан Брегович гледа на живота с празничен оптимизъм. Според завършилия философия музикант, надеждата е в следите, които всеки един от нас оставя.

Горан Брегович: Погледнете света преди 50 години! Днес е много по-добре. Век по-преди това - още по-добре. Несравнимо е, когато погледнем назад. Светът става все по-добър. За съжаление нашият живот е много кратък, за да видим как би изглеждал идеалният свят.

Утре вечер той отново ще излезе на българска сцена. С последния си проект "Три писма от Сараево". За да ни напомни за човешките ценности и че трябва да живеем в разбирателство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Беше изтеглен жребият в Шампионската лига
Беше изтеглен жребият в Шампионската лига
Омбудсманът Мая Манолова откри социална кухня в София
Омбудсманът Мая Манолова откри социална кухня в София