В интервю за радио "Говорит Москва" последният ръководител на Съветския съюз Михаил Горбачов заяви, че още не е гледал сериала "Чернобил", който описва ядрената катастрофа, случила докато той е генерален секретар на Комунистическата партия на Съветския съюз.

Горбачов казва пред радиото, че се намира в болница и че персоналът е обещал да му осигури сериала, но досега това така и не е станало.

В същото време, Горбачов разсейва предположението, че кариерата на учен на професор Валерий Легасов се е сринала след заключенията му по разследването на причината за бедствието. Горбачов, който тогава беше президент на СССР, каза, че никога не се е опитвал да разруши кариерата на Легасов и добави, че никой друг не може да го направи.

Сериалът на НВО „Чернобил“ показва най-тежката ядрена катастрофа в световната история, която се случва на територията на северна Украйна на 26 април 1986 г. и как хората се справят с последствията. Сериалът дори доведе до увеличаване на туристите в зоната на радиоактивно заразяване.

33 години от аварията в АЕЦ "Чернобил"

33 години от аварията в АЕЦ "Чернобил"

Днес се навършват 33 години от аварията в АЕЦ "Чернобил", край украинския град Припят. Славутич - населеното място, изградено за евакуираните от града...