НОВИНИ

Гореща вълна залива Европа

Европа се готви за опасно горещо време, като на места се очаква да бъдат подобрени и температурни рекордни. Причината е горещ фронт от Африка, който преминава през Стария континент.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:36, 25.06.2019
Чете се за: 00:41 мин.
По света
Франция

Франция от вчера е в плен на горещата вълна. В очакване на жегите, властите разположиха 1000 временни чешмички в различни точки на града.

През 2003 г. жегите във Франция отнеха живота на над 15 000 души, затова и сега се взимат превантивни мерки. Благотворителни организации раздават бутилки с минерална вода на бездомниците, а жителите и гостите на Париж са предупредени да не излизат, ако не е наложително.

Плувните басейни и парковете ще работят до късно, за да могат хората да потърсят прохлада. Очаква се вечер температурите да се понижават до 20 градуса.

Чехия

Общински работници в Прага пръскаха със студена вода центъра на чешката столица. Термометрите днес отчетоха 34 градуса, а очакванията са утре да бъде до 37.

Италия

31 градуса и висока влажност в Рим. Такава е прогнозата за цялата седмица, а жегите ще обхванат и други части на Италия - Милано, Болония и остров Сардиния, където се готвят за до 40 градуса.

Според синоптиците, юни може да се окаже най-горещия месец в страната от десетилетия.

Въпреки солените глоби, мнозина решиха да потърсят прохлада във водите на емблематичния фонтан Ди Треви.

Германия

Горещият фронт достигна и Германия. Жега очакват във Франкфурт, в източната провинция Брандербург, както и в Долна Саксония. Властите издадоха и предупреждение за опасност от горски пожари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерство на културата ще финансира разкопките в крепостта Калето
Министерство на културата ще финансира разкопките в крепостта "Калето"
Пътят за село Боголин се разцепи на две след поройни дъждове
Пътят за село Боголин се разцепи на две след поройни дъждове