НОВИНИ

Автобус от градския транспорт горя на Орлов мост (ВИДЕО)

Автобус по линия 306 пламна на Орлов мост. Няколко екипа пожарникари своевременно пристигнаха на място и успяха да изгасят автобуса. Трафикът по бул. „Цариградско шосе” не беше затруднен и не се наложи спиране на движението. В автобуса е имало малко пътници, тъй като мястото, където се е запалил е преди последната спирка на Софийския университет. Шофьорът е реагирал бързо и всички хора са напуснали автобуса бързо и без паника. Пожарът е възникнал заради проблем в двигателя.

bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 08.11.2016 (извънредно)
5791
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Атанас Атанасов - таксиметров шофьор: "Бях на светофара с таксито на "Орлов мост" и големи пламъци излизаха и хората бягаха от автобуса и нито една кола не спря с пожарогасител да го изгаси, а всеки държи телефона и снима. Искра е дал двигателят, имало е теч на гориво и от това е станало. Започнало е да мирише първо на бакелит и пътниците са се развикали и автобусът е спрял.
Христиан Петров - изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност: "Към този момент е имало хора в автобуса, които веднага са били евакуирани от шофьора. Няма пострадали, това е най-важното".
Антон Деспотов - директор на дирекция "Обществен транспорт" към Центъра за градска мобилност: "Имало е малко пътници, тъй като спирката е предпоследна. Слезнали са, обезопасен е автобуса, след което пожарната е дошла бързо. Изгасен е. Изпратена е аварийна кола и автобусът ще бъде изтеглен за установяване на причините в гаража на фирмата".

Георги Костов, главен секретар на МВР: "След като бъдат изготвени необходимите технически експертизи, ще можем да кажем каква е причината за аварията. Към този момент, категорично нямаме данни за пострадали лица, нямаме данни към този момент за някакъв умисъл или някакво евентуално напрежение породило тази авария".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри на страните от Източния фланг на НАТО на среща в Букурещ
Външните министри на страните от Източния фланг на НАТО на среща в Букурещ
Петър Андронов: Намираме се в една благоприятна фаза на икономическия цикъл
Петър Андронов: Намираме се в една благоприятна фаза на икономическия цикъл