Горският пожар около Атина е овладян

Ситуацията в предградието на Атина Пеания, където през нощта се разгоря силен горски пожар, е овладяна, информира телевизия „Skai”. Не съществува опасност за живота на хората.

от БГНЕС
преди 7 месеци
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Пожарът възникна през нощта в 03:18 часа в подножието на планината Имитос. Към огнището веднага са изпратени противопожарни екипи с 42 машини. Рано сутринта авиацията също се е включила в гасенето на пожара. Полицията евакуира местните жители от съображения за сигурност.

Официалните власти в Атина заявяват, че ситуацията се намира под контрол и няма опасност за жилищните райони.

При пожара за изгорели две къщи, а по една има поражения.

Към огнището на пожара постоянно летят хеликоптери с контейнери с вода. По склоновете на Имитос са изгорели големи горски участъци, но вече не се вижда пушек.

Противопожарните екипи са предотвратили разпространението на огъня от другата страна на Имитос.

Относно причината за пожара Службата за борба с палежите проучва показанията на живущите в Пеания за взрив и едновременната поява на няколко огнища. Засега няма потвърждение, че пожарът е в резултат на умишлен палеж.

От събота в Гърция е в сила червен код за опасност от пожари заради 40-градусовата горещина и силния вятър. Независимо от всички предварителни мерки, в събота избухнаха 59 горски пожара, а в неделя броят им нарасна на 63.

Топ 24
Най-четени