COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Министър Горанов: Има готовност за дебат за финансирането на БНТ и БНР

Изпълнителната власт има готовност да се включи в дебат за по-голяма независимост на обществените медии от държавно финансиране. Съществува и разбиране за нуждата от ревизия на строгите ограничения за реклама в Българската национална телевизия и Българското национално радио. Това стана ясно по време на парламентарния контрол.

от БНТ
20:23, 27.07.2018
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Темата не е нова за правителството, заяви финансовият министър Владислав Горанов в отговор на въпрос от представителя на левицата Крум Зарков.

Горанов обаче подчерта, че субсидията, която в момента се отделя за двете медии, възлиза на 120 млн. лв. Цялостното й заменяне с такси, събирани по друг принцип, няма да е лесно, беше подчертано в обсъжданията в пленарната зала.

Владислав Горанов министър на финансите: Поставянето на лимит за възможността на националните БНР и БНТ да могат да рекламират, е изиграло своята роля в прехода от монопол на държавните медии към демонополизация, влизане в медийния пазар на огромен брой търговски субекти, които в момента функционират с лицензи от СЕМ.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Доц. Ангел Кунчев: На пристигащите от Италия се препоръчва 14-дневна карантина
Доц. Ангел Кунчев: На пристигащите от Италия се препоръчва 14-дневна карантина
Отвъд границите: Александър Димитров: Япония - опит да четеш въздуха
"Отвъд границите": Александър Димитров: Япония - опит да "четеш въздуха"