НОВИНИ

Графа се включи в кампанията "Пребори гнева" на БЛС срещу насилието над лекари

Влади Ампов - Графа се включи в кампанията "Пребори гнева" на Българския лекарски съюз срещу насилието над медици. В болница "Пирогов" днес официално беше представен новият сингъл на изпълнителя - "Надежда".

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
19:04, 07.11.2017
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Песента "Надежда" е по текст на Владимир Ампов - Графа, който призна, че я насочва срещу насилието, което е в цялото ни общество.

Владимир Ампов - Графа: Имах идея да направя такава песен, в която да се говори за гнева и за омразата и затова как ние трябва да се справим с тези негативни емоции и за агресията като цяло и насилието, което в нашето общество е в много области, не само тук, при лекарското съсловие, говорим за агресията в семействата.

Мартин е на 11 години и е едно от главните действащи лица в клипа на кампанията. Признава, че от малък не се страхува от болниците.

Мартин Желев: Аз уважавам лекарите, защото тяхната професия е много важна.

Лекарите, които се занимават с най-спешната част на лечението са най-често подложени на насилие. Поредният случай е само от преди седмици, когато беше пребита медицинска сестра в "Пирогов".

Проф Николай Габровски - началник на клиниката по Неврохирургия в "Пирогов": Слава Богу, чисто физически тя се подобри, премина спешно операцията и вече за психическото състояние ще трябва да питате нея, но съм сигурен, че не идва на работа по същия начин по който е идвала преди този инцидент.
д-р Венцислав Грозев - председател на БЛС: "Надеждата е, че с повече доброта, с повече човечност, с повече толерантност един към друг бихме могли да постигнем много повече и то не само на нивото на насилието срещу лекари и сестри и всички участници в здравеопазването, а на цялото общество, отколкото с лоша дума и с юмручни удари."

Кампанията на Българския лекарски съюз стартира преди няколко месеца след поредния тежък инцидент в болница "Шейново".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
26% от лекарите у нас са в пенсионна възраст
26% от лекарите у нас са в пенсионна възраст
Съобщение от името на Марк Зукърбърг иска пари от потребителите във Фейсбук
Съобщение от името на Марк Зукърбърг иска пари от потребителите във Фейсбук