НОВИНИ

Фестивал на графитите и уличната култура в София

В закрития скейтпарк в столицата всеки може да види графити, картини и фотографии на някои от водещите графити артисти в България. Освен това се организират и демонстрации на някои от най-добрите български скейтъри. Фестивалът се провежда за втора година. Десетки артисти се включиха във феста за улично изкуство.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
23:30, 28.10.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Над 45 артисти се включват със своите творби и демонстрации в САТ фестивала. За тях графитите са изкуство и начин да изразиш себе си.

Константин Кръстев - графити: Просто флаконът е инструмента, с който го правим, а стените и всякакви видове повърхности, са нашето платно, върху което рисуваме. Мисля че това е модерно изкуство, което се развива последните 20 години, става популярно.

Според Константин да рисуваш със спрей не е толкова сложно, но се изисква техника, която може да се усъвършенства с времето. Той и неговата група се включват във фестивала, защото според тях е добра възможност да покажат своето улично изкуство в закритата среда на скейт парка.

Атанас Леваков - организатор на САТ фестивал: Целта на фестивала е да събере на едно място най-добрите примери за български графити. Идеята е да съберат на едно място и да се покаже по-добрата страна на графитите.

Идеята е фестът да се провежда всяка година, да обединява различните видове ърбан култура и да дава поле за изява на уличните артисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона се готви за голямо шествие в подкрепа на единството
Барселона се готви за голямо шествие в подкрепа на единството
​Кампания в помощ на деца с възпалителни автоимунни заболявания започна днес
​Кампания в помощ на деца с възпалителни автоимунни заболявания започна днес