НОВИНИ

Граждани излизат на протест след убийството на балетист на пешеходна пътека

Поредна жертва на пътя. 39-годишен балетист загина, след като беше блъснат от лек автомобил на пешеходна пътека във Варна, докато кара колело. Според очевидци, автомобилът се е движел с превишена скорост. Шофьорът е избягал непосредствено след катастрофата, пред очите на многобройни свидетели.

bnt avatar logo
от Силвия Благоева
12:28, 12.09.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Днес на едно от най-оживените кръстовища във Варна се събраха колеги на Мартин Чикалов, който беше част от състава на Варненската държавна опера.

Довечера от 18 ч. от велоклуб "Устрем" организират протест пред Община Варна с мотото "Поход за живот". От велоклуба апелират за ясни правила за велосипедистите и промени в правилата за движение.

;

На брифинг на прокуратурата по-късно стана ясно, че шофьорът не е имал книжка. Това съобщи изпълняващият длъжността окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров. По думите му през 2010 и 2017 г. на 25-годишния мъж са били съставяни актове за същото нарушение. Лазаров уточни, че вчера той се е предал в полицията, като е бил придружен от адвокат. Взети са му проби за наличие на наркотици.

Мъжът е задържан за 72 часа. След този срок прокуратурата ще внесе искане в съда той до бъде оставен в ареста. Повдигнато му е обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, като наказанието за това престъпление е от 3 до 15 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов прие президента на Международната федерация по гимнастика
Премиерът Борисов прие президента на Международната федерация по гимнастика
Цацаров: Предстоят двете основни експертизи за асфалта и мантинелата край Своге
Цацаров: Предстоят двете основни експертизи за асфалта и мантинелата край Своге