НОВИНИ

Гражданският арест на мигранти у нас в западните медии

15 телевизии, членки на Евровизия са отразили гражданския арест на нелегални мигранти у нас и отзвука от него. Журналистите описват сцената като унизителна и подчертават, думите на шефа на гранична полиция , че подобни арести са незаконни.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:41, 12.04.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Британската Би Би Си публикува он лайн информация за събитието под заглавие " Български доброволци заснемат завръзването на мигранти". В материала се уточнява, че видеото е снимано в Странджа. Цитира се шефа на "Гранична полиция" Антонио Ангелов, че подобни арести са незаконни. Също и че България е изградила телена ограда в протежение на 95 километра по границата с Турция.

Френската обществена телевизия Франс 2 отделя място на случая в емисията си новини. Каналът съобщава, че български доброволчески формирования спират и унижават мигранти , които пресичат границата. Отново се цитира Антонио Ангелов, че хората извършили ареста, са действали като полицаи, без да имат такива правомощия.

Припомня се и случая Динко Вълев. Телевизията коментира , че официално шефът на българската гранична полиция упреква тези формирования " в употреба на сила " и в това , че вършат работата на неговата служба, но българското правителство не предприемало никакво действие срещу тези нападения. Евронюз също показва любителското видео с тримата завързани мигранти и коментира, че правозащитни организации са осъдили тези актове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал на хвърчилата в Северна Франция (ВИДЕО)
Фестивал на хвърчилата в Северна Франция (ВИДЕО)
Започна изслушването на кандидатите за генерален секретар на ООН
Започна изслушването на кандидатите за генерален секретар на ООН