НОВИНИ

Гражданско недоволство заради транспортни промени в квартал „Изток“

Гражданско недоволство предизвикаха планове за транспортни промени в района на Борисовата градина в София. Жители на квартал "Изток" проведоха среща с представители на районната администрация по повод плана на Столичната община да отвори за автомобилно движение улици, които в момента по план са без изход.

БНТ2-София
от БНТ2-София Светлозара Лазарова
17:00, 16.03.2017
8671
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Заради планираното отваряне за движение от улица "Русаля" до улица "Пимен Зографския" и от улица "Незабравка" до улица "Трепетлика", жителите на местността "Дианабад - Запад" правят подписка с искане за отмяна на плана преди да е влязал в действие.

Маргарита Гигова - жител на кв. "Изгрев"
"Мнението на близо 400 души от високите блокове по улица "Елемаг" и улица "Самоков" е да няма такива пробиви, за да може да се запази един от малкото зелени и тихи квартали в града във вида, в който е."
Милена Нанова - жител на кв. "Изгрев"
"Това ще се превърне в една алтернативна връзка на "Симеоновско шосе", която ще прекара всички хора от южните квартали - "Дианабат". "Симеоново" и т.н., ще минат през вътрешноквартални улички с много малко габарити."

Новият устройствен план на Столичната община още не е приет. След жалбите на гражданите, районната администрация се обръща към Столичната община и с молба за промяна на проекта.

Арх. Добромир Горанов - Гл. архитект на район "Изгрев"
"Ние сме си изразили становището в писмо до главния архитект на Столична община, за да не се предвиждат тези връзки, да отпаднат, което мисля е основното притеснение на гражданите."
Инж. Цветомир Жеков - кмет на район "Изгрев"
"Максимално да запазим и Борисовата градина и зеленото пространство, с което се отличаваме от останалите райони на София."

От районната администрация заявиха, че очакват отговор от главния архитект на Столичната община - Здравко Здравков, с решение на казуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9-годишният Байрям заминава за операция в Германия
9-годишният Байрям заминава за операция в Германия
Отцепиха част от квартал в Благоевград заради изоставен куфар
Отцепиха част от квартал в Благоевград заради изоставен куфар