НОВИНИ

Григор Димитров играе първия си мач на "Ролан Гарос" днес

Григор Димитров излиза за първия си мач на "Ролан Гарос днес. Негов съперник ще бъде Янко Типсаревич от Сърбия. БНТ 3 ще излъчва на живо двубоя, който започва след 13 часа и 30 минути.

григор димитров играе първия мач ролан гарос
bnt avatar logo
от БНТ
13:33, 26.05.2019
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Българинът се намира в изключително колеблив момент в своята кариера и представянето му във втория за годината турнир от "Големия шлем", може и да се окаже с ключово значение за сезона.

Димитров е на 47-ата позиция в световната ранглиста, балансът му от началото на годината е 9 победи и 8 загуби, а вече повече от месец най-добрият ни тенисист не е вкусвал успеха в среща от основната схема, на който и да е турнир.

Сега в първия кръг на "Ролан Гарос" препятствието пред него се казва Янко Типсаревич. Двамата са се срещали общо 6 пъти,а предимството е на страната на сърбина - 4 на 2 победи за него. За последно Григор и Типсаревич играха през януари, в първия кръг на "Аустрелиън Оупън", като тогава нашият представител се наложи с 3-1 сета.

Ще успее ли Григор, подкрепян от временния си треньор Радек Щепанек, както и от тенислегендата Андре Агаси, да направи важна крачка към завръщането си на победния път? Бъдете с БНТ 3, за да разберете.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силно земетресение е регистрирано в Перу
Силно земетресение е регистрирано в Перу
Бон Джун-хо спечели Златната палма на фестивала в Кан
Бон Джун-хо спечели "Златната палма" на фестивала в Кан