НОВИНИ

Гроздан Караджов: В дългосрочен план парламента се е изчерпал

Депутатът от гражданската квота на Реформаторския блок Гроздан Караджов заяви в предаването "Още от деня", че в дългосрочен план парламента се е изчерпал. Като аргумент посочи, че депутатите два месеца са се занимавали с Изборния кодекс. Според Караджов политици да се занимават със себе си в такива трудни времена е цинично.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
18:07, 19.05.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
гроздан караджов дългосрочен план парламента изчерпал

Гроздан Караджов посочи мотивите на Реформаторския блок за подкрепата към Плевнелиев за втори мандат заедно с още три формации.

Той изтъкна, че за петте години, през които Плевнелиев е президент той е признат извън страната особено за запазване на геостратегическата посока на България, за това че е искрен поддръжник на евроатлантическите ценности и че е един от най-сериозните и най-гласовити критици на агресивната политика на Русия.

По думите на Караджов това е профила на кандидат, който хората, гласували за РБ припознават като свой кандидат.

От гражданската квота на РБ изрично обръщат внимание на премиера Борисов и го призовават да седнат на една маса да обсъдят заедно с четирите формации за да изговорят възможността Плевнелиев да е кандидата за президент. Ако на тези разговори се окаже, че това е невъзможно, то това е разговор за след това. Караджов каза, че ще изчакат отговора от премиера.

Караджов заяви, че преди да се вземат решения в Реформаторския блок достатъчно дълго обсъждат всяко нещо, а също така се допитват до мнението на избирателите.

По думите му хората в момента се страхуват от агресията на Русия.

"Русия се бърка във вътрешните работи на България. За обикновените руснаци и руския народ нищо лошо не мога да кажа, но управляващата клика не е добронамерена и партньорски настроена към нас. Агресията, с която се пробутваше "Южен поток", агресията с която се пробваше да се построи атомна електроцентрала "Белене", агресията с която се пробваше да се направи "Бургас-Александруполис", всички тези агресивни действия са свързани с ограбване на българската държава. Основната агресия на Русия е военната агресия особено към Кримския полуостров", каза още Караджов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чужденците запяха песента на Поли Генова (ВИДЕО)
Чужденците запяха песента на Поли Генова (ВИДЕО)
По-добра диагностика за хората с редки болести
По-добра диагностика за хората с редки болести