COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Гърция очаква финансирането от ЕИБ да достигне 2 млрд. долара

До рекордната сума от 2 млрд. евро може да достигне тази година финансирането на Гърция от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), информират гръцките електронни издания днес. Това е оповестил президентът на ЕИБ Вернер Хойер в интервю за агенция АНА-МПА.

от Източник: БТА
08:55, 29.09.2017
Чете се за: 00:24 мин.
По света
Гърция очаква финансирането от ЕИБ да достигне 2 млрд. долара

В него Хойер отбелязва, че Гърция е на трето място в европейската класация на банката по размер на инвестициите, които се реализират в рамките на Европейския фонд за стратегически инвестиции.

Нюз.ин коментира, че Вернер Хойер е ръководен кадър на Европейската партия на свободните демократи, бил е германски заместник-външен министър, а името му се спряга като кандидат за приемник на Шойбле във финансовото министерство на Германия.

В. "Контранюз" пише, че в следващите три години в гръцката икономика ще бъдат налети капитали в размер на 7 млрд. евро, които се очаква да дойдат от ЕИБ. Присъствието на банката в Гърция се засилва.

Утре нейният президент Вернер Хойер ще бъде на посещение в Атина, за да участва в подписването на споразумението за финансиране на Гърция с гръцката Банка Пиреос, пишат още изданията.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Над 100 000 души празнуваха края на карнавала в Рио де Жанейро
Над 100 000 души празнуваха края на карнавала в Рио де Жанейро
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"