НОВИНИ

​Гърция остава в плен на лошото време. Наводнения и в Истанбул

Гърция остава в плен на лошото време, което е обхванало големи части от Балканския полуостров. И докато ситуацията в района на Атина постепенно се нормализира, нови дъждове и наводнения засегнаха Кавала и околните градове. Гръмотевични бури и поройни дъждове имаше и в турския мегаполис Истанбул.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
19:51, 28.06.2018
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Гръмотевични бури, ураганен вятър и град, с размер на орех потопиха Истанбул. Под вода останаха десетки улици, наводнени са стотици сгради, залети са и подлези. За часове трафикът в града беше парализиран. Временно бяха спрени полетите от международното летище Ататюрк. Синоптиците предупреждавали за предстоящата буря, но бедствието закъсняло с близо денонощие и хванало голяма част от жителите на Истанбул неподготвени.


С наводнени домове и кални улици осъмнаха жителите на предградията на Атина - Магула и Мандра. Макар и днес там дъждовете вече да намаляват, местните хора тепърва ще се борят с последствията от бедствието.

Мелетис Ригос, жител на Магула: През целия си живот не съм виждал такова бедствие. Не можехме да направим нищо - водата просто нахлу и заля всичко.
Атина, жителка на Магула: Само за минути всичко се наводни. От планината се свлече толкова много кал, че не знаем как ще се справим. Загубихме всичко.

Хаос и продължаващи дъждове на Халкидики. Спасителните служби са получили десетки сигнали от бедстващи хора. Група туристи в района на Солун се е наложило да бъдат евакуирани, след като са останали блокирани в селището Вресна. Размерът на щетите се описва като "библейски". Водната стихия достигна и до Кавала, където е обявено бедствено положение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бедствено положение в общините Смолян и Чепеларе заради проливните дъждове
Бедствено положение в общините Смолян и Чепеларе заради проливните дъждове
Белгия се справи с Англия и спечели групата
Белгия се справи с Англия и спечели групата