НОВИНИ

Гръцки и румънски полицаи ще патрулират в Банско

За шеста поредна година български полицаи ще патрулират в зимния курорт Банско съвместно с колеги от Гърция и Румъния. По този начин се осигурява по-добър престой за туристите от двете съседни държави, защото именно от Гърция и Румъния са най-честите гости от чужбина в Банско.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
19:47, 19.12.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

От общинското ръководство в курорта са категорични, че сътрудничеството води до добри резултати, защото при проблем с румънски и гръцки туристи комуникацията е много по-бърза и лесна.

Николай Хаджиев, директор на ОД на МВР - Благоевград: "Присъствието на нашите колеги е ползотворно, спомага за дейността и благоприятства за по-доброто взаимодействие, а и самите туристи са по-спокойни, за което сме благодарни."

В последните години най-често полицаите от Румъния и Гърция помагат на свои сънародници при изгубени документи. Намесват се и в случаи на инциденти. Затова полицаите, които идват в Банско, задължително трябва поне говоримо да владеят български език.

Сиасиос Атанасиос, полицай от Гърция: "Аз съм говорил с гръцки туристи, като ни видят тук с гръцките униформи се радват и се чувстват по-сигурни и по-добре."
Юлиян Флакау, полицай от Румъния: "Нашите туристи когато имат нужда за нас си отиваме и помагаме, винаги те са били доволни, защото могат да намерят тук някой който може да говори български език и може да скъси бариерата."
Димитрос, турист от Гърция: "Ако имам проблем, може и да са ми полезни, но и българските полицаи могат да ми помогнат, особено ако знаят английски език."

Благодарение на опита, който има в Банско, румънската полиция вече работи в тясно сътрудничество с колегите си от Унгария и Хърватия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Григоров: Над 1 млн и 700 хиляди лв са събрани за Хитрино
Христо Григоров: Над 1 млн и 700 хиляди лв са събрани за Хитрино
Ученици от София продават картички в подкрепа на пострадалите в Хитрино
Ученици от София продават картички в подкрепа на пострадалите в Хитрино