НОВИНИ

Гръцки журналист от ЕRТ с последна информация за обстановката след пожарите

Кметът на най-пострадалото гръцко градче - Мати заяви, че то вече не съществува. Районът е изпепелен, продължават да горят няколко по-малки огнища. БНТ се свърза с журналиста от гръцката телевизия ERT Никос Ангелидис, който е на мястото на трагедията.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
12:10, 25.07.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Никос Ангелидис сподели, че се намира на мястото, където са открити повечето жертви. Точно до морето. Огънят ги е застигнал и не е имало какво да направят. По думите му, в момента ситуацията изгледа под контрол. Екипите не спират да работят и това си личи.

Никос Ангелидис, журналист: Но когато човек види със собствените си очи какво е станало тук, колко голям е мащабът на опустошението... Не бих могъл да си представя, че е възможно да се случи такава трагедия. Няма дървета, няма къщи, няма абсолютно нищо. Само сиво. Всичко е сиво и обгорено.

Стотици хора са останали без дом. Броят на жертвите вероятно ще продължи да се увеличава.

На въпрос каква е ситуацията в Мати и продължава ли да има пожари, журналистът заяви, че няма такива, които да застрашават хората.

Никос Ангелидис, журналист: Поне не и в този момент. Ситуацията в другото засегнато място - Кинета, също е овладяна. Но е рано да казваме, че пожарите са под контрол - не можем да предвидим какво ще стане в следващите часове. Добрата новина е, че вятърът затихна, което е от огромно значение за пожарникарите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима души са задържани по подозрение за умишлен палеж в Гърция
Четирима души са задържани по подозрение за умишлен палеж в Гърция
Хора с увреждания излязоха на протест в Пловдив с искане за нов закон
Хора с увреждания излязоха на протест в Пловдив с искане за нов закон