НОВИНИ

С домашни любимци в градския, но не навсякъде

Нашият зрител Владимир Матиканов, ни потърси с оплакването, че бил свален от градския транспорт на няколко пъти, защото се возил с кучето си. Наредбите у нас във всеки град са различни - едни ни дават право да возим домашния си любимец, други го забраняват строго.

bnt avatar logo
от Боряна Благоева
10:10, 16.01.2016
10054
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

На столичанина Владимир Матиканов му се налага да остави кучето си при свои близки в Пазарджик. Стига до там и започват проблемите.

Владимир Матиканов - пенсионер: В Пазарджик слязох от гарата, качих се на тролея и ме свалят...

Тъй като в София наредбата позволява да пътуваме с домашния си любимец в градския транспорт, ако си има билет, Владимир се изненадал, когато го свалили в Пазарджик.

Снежана Гъмнерова - ПР на фирмата Обществен превозвач в Пазарджик: Господинът не беше допуснат със своя домашен любимец, тъй като най-малкото би могло да се направи компромис, ако домашния любимец беше в клетка, а той не беше в клетка.

Според стопанина кучето му не е опасно. Ваксинирано е срещу бяс и има паспорт, с който може да пътува без проблем дори зад граница. След като го свалили, пенсионерът ходил километри пеша, за да стигне до своите познати заради наредбата. Така е не само в Пазарджик.

Превозването на животни в градския транспорт е забранено и във Враца, Бургас, Сандански.

В София и Пловдив, пък е разрешено. И въпреки това собственици на кучета в столицата признават, че често срещат негативно отношение.

В междуградския транспорт пък имаме право да возим домашни любимци само в клетка и със закупен билет, който е 50% от цената на този на стопанина. Най-добре е преди пътуване да попитаме превозвача какви са правилата, защото докато има различни наредби е по-добре да не си създаваме излишни проблеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха терорист, планирал самоубийствено нападение
Арестуваха терорист, планирал самоубийствено нападение
Президентът на Аржентина ще дарява заплатата си на благотворителна организация
Президентът на Аржентина ще дарява заплатата си на благотворителна организация