НОВИНИ

Групата за телефонни измами от Горна Оряховица остава в ареста

От прокуратурата очакват скоро румънските власти да приключат процедурата по екстрадиция на задържаните с Европейска заповед за арест шестима български граждани, замесени в най-мащабната схема за ,,ало измами" у нас. Апелативният спецсъд остави останалите петима задържани, в София и Горна Оряховица, за постоянно в ареста. Според съда има опасност задържаните да се укрият и да извършат нови престъпления.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:57, 30.04.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В съдебната зала и петимата задържани поискаха да излязат от ареста. Някои заради здравословни проблеми, а други за да се грижат за децата си. Според защитата до момента няма достатъчно събрани доказателство, не било ясно и какво има на записите от СРС-тата. Според съда обаче все още няма обяснение за луксозния начин на живот, който обвиняемите демонстрирали. В залата стана ясно, че никой от тях не работи на трудов договор.

Красимир Елдъров, адвокат: Те са голяма семейство. Обединяването на едно по-голямо семейство, хората, които работят, може да доведе до луксозни автомобили. Автомобилите не са първа ръка. Доколко един автомобил е луксозен или не решава съответният човек.

Според разследващите тарторът на групата все още се намира в Румъния и е сред шестимата българи задържани с европейска заповед за арест. Именно в северната ни съседка са били разположени хората на високо ниво в схемата за измами. Групата се е ръководила от Букурещ. Всеки ден от Румъния са се провеждали стотици хиляди обаждания към жертвите в България. Парите се събирали от мулета и посредници.

Николай Найденов, прокурор: Очакваме да бъдат предприети съответните действия, да бъдат екстрадирани в България. Спрямо тях ще бъдат предприети съответните действия. Те ще се изправят пред съда. Искрено се надявам в много кратки срокове да приключи разследването и да се изготви обвинителен акт, който да се внесе в съда.

От прокуратурата заявиха, че ще направят всичко възможно делото да приключи във възможно най-кратък срок.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Исторически ден за Япония след абдикацията на Акихито
Исторически ден за Япония след абдикацията на Акихито
Тръмп съди две банки, за да не дадат финансова информация за него на Конгреса
Тръмп съди две банки, за да не дадат финансова информация за него на Конгреса