НОВИНИ

​Губернаторът на Калифорния поиска помощ за борба с пожарите от президента Тръмп

Губернаторът на Калифорния Джери Браун призова снощи президента на САЩ Доналд Тръмп да помогне за борбата с горските пожари, опустошаващи щата, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
08:44, 05.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Браун посети квартал на град Рединг, пометен от пожарите в Северна Калифорния. Губернаторът от Демократическата партия изрази увереност, че републиканският президент, който има противоречия с него по въпросите на имиграцията и замърсяването, ще изпрати помощ, както миналата година.

"Трагедиите сближават хората", подчерта Браун, отбелязвайки, че Тръмп вече е оказвал помощ на щата, в който горят 17 големи горски пожара. Губернаторът добави, че появяващите се рано за сезона пожари са новото нормално състояние на нещата и калифорнийците трябва да се научат да се справят с него.

Два от големите пожари, наречени заедно "Комплекса Мендосино", обхващат площ от 82 675 хектара - 71 на сто от площта на Лос Анджелис, отбелязва Ройтерс. Те се намират на 145 км от Сан Франциско и заедно се смятат за шестия по големина горски пожар в историята на Калифорния. Унищожени са над 100 постройки и принудиха над 20 000 души да напуснат домовете си.

16 американски щата, Австралия и Нова Зеландия също изпратиха помощ на Калифорния за борба с пожарите, отнели живота на осем души, предаде ТАСС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Гореща вълна обхвана почти цяла Европа (ГАЛЕРИЯ)
​Гореща вълна обхвана почти цяла Европа (ГАЛЕРИЯ)
Опит за покушение срещу президента на Венецуела по време на негова реч
Опит за покушение срещу президента на Венецуела по време на негова реч