НОВИНИ

Гугъл ограничи свалянето на снимки заради споразумение с портал за изображения

Търсачката за изображения в интернет „Гугъл“ ограничи способността на потребителите да свалят изображения на компютрите си, заради споразумение, постигнато с портала за стокова фотография „Гети имиджис“. Порталът подаде оплакване до Европейската комисия, а „Гугъл“ премахна бутона „прегледай изображението“, предаде BBC.

Андрей Георгиев
от Андрей Георгиев
15:27, 18.02.2018
Чете се за: 00:24 мин.
Още
гугъл ограничи свалянето снимки заради споразумение портал изображения

„Гети имиджис“ е портал за стокова фотография, която продава работата на илюстратори и фотографи на различни компании и медии. Компанията се оплака от интернет търсачката, защото изображенията ѝ могат да се открият и свалят твърде лесно без необходимия лиценз или разрешение.

След въведената промяна потребителите трябва да влизат в интернет сайта, в който е качено изображението, за да го свалят. Друга промяна, свързана със споразумението между „Гугъл“ и „Гети имиджис“, е премахване на опцията за търсене по изображение, която позволяваше да се намери версия на дадено изображение с по-висока резолюция или качество.

Някои потребители реагираха сравнително отрицателно, предаде BBC.

„Гети имиджис“ изрази задоволство от реакцията на „Гугъл“ и допълни в изявление, че изтегля жалбата си до Европейската комисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Една жена е убита, а друга - тежко ранена при неизяснено нападение с нож в Лом
Една жена е убита, а друга - тежко ранена при неизяснено нападение с нож в Лом
Лукашенко готов да изпрати 10 000 миротворци в Донбас
Лукашенко готов да изпрати 10 000 миротворци в Донбас