НОВИНИ

"Природата като въображение" на Гуидо Майер

Български шедьоври на изобразителното изкуство има почти навсякъде в Европа. Тук показваме рядко млади европейски таланти. Но галерия "Средец" на Министерството на културата снощи наруши тази традиция. И представи първата у нас изложба "Природата като въображение" на младия немски художник Гуидо Майер.

bnt avatar logo
от Даниела Кънева
16:47, 03.06.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

В какъв свят попада човек в тази изложба? Слава Богу, в един много хубав, пъстър и много съвременен свят. Един млад художник от Германия, който по много съвременен и интересен начин прави коментар върху важни епохи от изобразителното изкуство на Европа и го прави с достойнството на немския художник.

Гуидо Майер - художник: Много се радвам да бъда с вас - тук в София.
;

Български тепърва иска да учи. Няма акцент. Английски говори със силен немски акцент.

Гуидо Майер - художник: Когато погледнах от самолета България, видях една много зелена и красива земя и ми се иска тук да рисувам пейзажи.

За мен природата е модел на въображението - казва Гуидо Майер - възпитаник на Художествената академия в Нюрнберг, стипендиант по "Еразъм-Сократ" в Сиена и Палермо. Картините му в големи формати излъчват силна светлина и енергия. Икони за него са Гоген, Ван Го, Сезан, абстракционистите, но той остава Гуидо Майер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Караме 30 минути безплатно велосипед в София
Караме 30 минути безплатно велосипед в София
Протести в Турция срещу резолюцията на германския Бундестаг
Протести в Турция срещу резолюцията на германския Бундестаг