НОВИНИ

HBO призовава феновете на „Игра на тронове“ да дадат "Кръв за трона"

Кръводарителската акция в София е част от глобална кампания и ще се проведе на 28 и 29 март.

HBO призовава феновете на „Игра на тронове“ да дадат Кръв за трона
bnt avatar logo
от БНТ
19:35, 26.03.2019
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

HBO България, в партньорство с Българския Червен Кръст и Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) кани феновете на „Игра на тронове“ да отпразнуват финалния сезон на сериала, като покажат своята отдаденост, включвайки се в инициативата „Кръв за трона“.

Кръводарителската акция ще се проведе в София на 28 и 29 март между 10:00 и 14:00 часа в Park Center Sofia.

;;

„КРЪВ ЗА ТРОНА“ е глобална кампания на HBO, която се случва през месец март в различни градове в Щатите и в Европа. Героите от „Игра на тронове“ проливаха кръвта си в името на Трона цели седем сезона в продължение на 67 епизода. Сега, в навечерието на финала, феновете ще могат да дарят своята кръв в името на хуманна кауза – спасяване на човешки живот.

Организаторите у нас се обръщат не само към любителите на поредицата, но най-вече към феновете на доброто, с апел да се включат в тази инициатива и да станат редовни кръводарители.

И докато проливането на кръв за домогване до Железния трон е история от света на Вестерос, то недостигът й за различни животоспасяващи интервенции е казус от реалния живот в световен мащаб. В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. 1/3 от тях са деца. Кръвта няма заместител – тя се набавя единствено от кръводарители.

Кандидат-кръводарителите могат да се информират как да се подготвят за кръводаряване на redcross.bg или ncth.bg.

Премиерата за България на финалния осми сезон на „Игра на тронове“ е на 15 април. Първият от общо 6 епизода ще е достъпен в онлайн стрийминг платформата HBO GO още от сутринта, а по HBO от 21:00 часа. Последният епизод, който ще е дълъг 80 минути ще излезе на 20 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алжирската армия поиска президентът да бъде обявен за неспособен да управлява
Алжирската армия поиска президентът да бъде обявен за неспособен да управлява
Горски пожар затвори автомагистралата от Италия към Франция
Горски пожар затвори автомагистралата от Италия към Франция