НОВИНИ

И Австралия забрани кацането и излитането на Боинг 737 Макс 8

Австралия е поредната страна, която забрани Боинг 737 Макс 8 след смъртоносната катастрофа на Етиопските авиолинии този уикенд. "Това е временна забрана докато чакаме за повече информация, за да преразгледаме рисковете за безопасността ако Боинг 737 Макс 8 продължи да лети от и към Австралия", заяви Шейн Кармоди, изпълнителен директор на Австралийската службата за безопасността на цивилната авиация.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:02, 12.03.2019
Чете се за: 00:31 мин.
По света
австралия забрани кацането излитането боинг 737 макс

От службата казват още, че много съжаляват за неудобството за някои от пътниците, но вярват, че най-важно е безопасността винаги да е на първо място. "Фиджи Еърлайнс" ще е единствената авиокомпания, която ще бъд засегната от забраната.

Федералната служба по авиацията на САЩ обяви, че ще се намеси "веднага" ако има притеснения за сигурността на полетите с този самолет.

В Русия, Турция, САЩ, Италия, Норвегия, Исландия и други държави, различни авиопревозвачи казаха, че държат връзка с производителя на самолета Боинг, но засега машините ще продължат да летят.

По-рано Етиопия, Китай, Каймановите острови, Монголия и Република Южна Африка, Сингапур забраниха на самолети от този модел да излитат или кацат. Притесненията са, че модерният самолет може да има конструктивен дефект.

След като през есента такъв модел падна малко след излитане в Индонезия, същото се случи в неделя в Етиопия. При двата тежки инцидента загинаха общо 346 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Икономическа полиция провежда акция в община Стрелча
Икономическа полиция провежда акция в община Стрелча
“Топлофикация София” събрала 4,2 млн. лева за юристите си, платила им 269 000
“Топлофикация София” събрала 4,2 млн. лева за юристите си, платила им 269 000