COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

И днес отводняваха болница "Света Анна" във Варна

Спешният център на болница „Света Анна“ във Варна отново беше наводнен след поройния дъжд, който блокира вчера града. Четири часа снощи служителите на Гражданска защита са изпомпвали водата от приземните помещения. Почистването продължи и днес през целия ден.

от Мартин Николов
15:25, 26.09.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

При всеки по-голям дъжд спешният център на болницата се наводнява. Канализацията не може да поеме водата и тя се излива в мазето на здравното заведение.

Комисар Тихомир Тотев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Варна
"Пи тази ситуация не е имало застрашени болни и не се налагала евакуация на болни. Просто екипът е извършвал помощни операции в подземните помещения."

За да се избегнат подобни инциденти, е необходим ремонт на канализацията в района. Болницата обаче е държавна с минимално участие на общината. Ръководството на здравното заведение отказа коментар с мотива, че се чака решение на проблема.

Купен Пашов, началник отдел "Дейности по защита на населението“ в Община Варна
"Там трябва да се помисли да се вземат мерки за отвеждане на такива води извън входовете на болницата, в които да влезе водата. Ръководството на болницата трябва а помисли за тези неща, да излезе с предложение. Общината е готова да окаже съдействие и помощ."

Според Купен Пашов ръководството на болницата вече е предприело действия в тази посока.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Във Венеция протестираха срещу големите кораби
Във Венеция протестираха срещу големите кораби
Делегация на КЕВР е на работна визита в Румъния
Делегация на КЕВР е на работна визита в Румъния